Barion Pixel
LEGYÉL JOBB MOTOROS!

Motorosbarát szalagkorlátokat helyez ki a Magyar Közút a HUMDA közreműködésével

Komárom-Esztergom megyében szerelték fel az első olyan motorosbarát szalagkorlátokat, amelyeket a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében helyeztek ki.

Bajna és Héreg között helyezték ki az első, a HUMDA és a Magyar Közút együttműködésében felszerelt motorosbarát szalagkorlátokat. A korlátok a motorkerékpárosok által használt útvonalak környezetének biztonságosabbá tételét szolgálják. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakértőinek kezdeményezésére indult programban modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat telepítenek az 1119-es út két kanyarjába.

A motorosbarát korlát lényege, hogy közvetlenül a talajszint felett is fut egy elem, ami meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, a korlát lábának csapódva súlyos sérüléseket szenvedjen. Örülünk, hogy ezt a kezdeményezésünket a HUMDA-val együtt tudjuk folytatni. Mi hagyományosan sokat teszünk a motorosok biztonságáért, három alkalommal is telepítettünk már speciális korlátokat és a Bajna-Héreg útvonalon motoros burkolati jeleket festettünk fel – ismertette Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. A jövőben a HUMDA további ilyen szalagkorlátok kihelyezésében működik majd közre a motorosok által kedvelt útszakaszokon. A közlekedésbiztonság jegyében együttműködési megállapodást is kötött a HUMDA a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal is közösen dolgozik a közlekedésbiztonság javításán.